tisdag 5 maj 2015

Mete är livet

Hejsan hoppsan

Jaha dags igen.Tätt nu mellan inläggen men så lyckas jag klämma in en del pass med.
Igårkväll var det dags igen för ett lite gäddpass hos Fondan och flötmete stod på schemat.Kom ut till han tidig kväll vädret var gott och humöret på topp. Ca 17:30 kom så betet i vattnet och bara börja vänta.Men med trevligt sällskap så brukar inte väntan vara tråkig.Dessutom finns ju alltid lite och titta på speciellt sjöfågel som verkar ha ett hektiskt liv nu på våren.
Vacker solnedgång
Liv fanns det oxå i sjön denna kväll men trots 2 ordentliga napp så fick jag gå tomhänt denna gång.
Destobättre gick det för Fondan som lyckades bända upp 4 stycken helt ok gäddor.De vägde in från strax över 3kg till strax under 6. Kommer tyvär ej ihåg exakt vikt.Längsta var lite över 90cm.Inga bjässar men de var i god kondition och väldigt pigga.Men jag fick ju öva på att håva fisk.
Tyvär går tiden allt för fort när man har trevligt och då Fondan skulle upp tidigt så var det dags att ge upp och åka hem.Men som alltid tack för ett trevligt pass Anders.
Så idag var det dags igen för lite fiske.Tänkte beta av några timmar feedermete på förmiddagen.Sagt och gjort.Platsen blev Knektadammen och art  tja vad som ville nappa.Och liv fanns det ganska snart börjad pillen komma och ganska snart satt en lite sarv på kroken.Efter en stund fick jag på en fisk till men då den gick fast i botten gick den tyvär loss.Men skam den som ger sig ganska snart kom ett nytt napp med fisk på kroken.Även denna gång en sarv som var lite större.Efter den var det så dags att bege sig hemåt igen.Men kul att lyckas även på lite kortare pass.Och att det verkat släppa lite nu i fisket.
430 gram guld

720 gram skönhet

Tack och hej för nu. Och skitfiske på er


Inga kommentarer: