lördag 21 februari 2015

Troligen sista ispasset på Landsjön

Hej hopp

Idag bar det av igen på lite ismete.Såg verkligen fram emot det idag då jag slapp huttra på isen själv.Turen bar upp till Kaxholmen för att där möta upp Med Anders Tintin och Darko. Väl framme möttes jag upp av en nästan klar Anders.Jag började så smått sätta ut ptylarna  men jisses vad det ätit på isen. Den var nu nere på runt 5 cm och såg lite mösig ut.
Lite kass is  En sprick rakt över sjön
Jaja men nu var man här så känna sig ut med isbill och inte för långt ut så ska det gå bra.Mina spön ut och nu var Anders ute med .Och så dök oxå de andra upp. De fick ganska snart ut sina prylar med och pga isen så blev det inte så många spön ut och inte så jättelångt ut som vi ville.
Basen nära land där man bottnar. Ingen drunkningsrisk
Efter bara några få minuter fick Anders ett fäll eller rättare sagt tjut då han kör med larm.Efter en liten kortare drill fick han upp en vacker gädda på 4,1kg. Bra start tänkte vi och förväntningarna skruvades upp. Men då kom vi oxå på att alla skulle nog inte stå runt hålet på nästa fäll  gungade lite i isen.
Tiden gick och inget verkade hända förutom 2 missade fäll på Darkos spön. Men så plötsligt när dagen började gå mot slutet fick Darko fäll igen och se på tusan upp kom en grann fisk på 3,6kg  84cm nytt ispb för han. Gissa om han blev glader. Efter lite mätning och foto fick hon simma hem igen. Inte alls långt efter denna fick Darko fäll igen i samma hål. Vi ser alla vid mothugget att den är bättre. Även fångstmannen säger att den känns bättre. Efter lite nervös väntan får han tillslut upp den En riktigt fin en. Vägning mätning och visst Darko får nytt ispb igen  5,24kg 94 cm. Kan bara säga grattis till han 2 pb samma dag inte illa.
Först idag för Darko

I drillarrtagen på en 5+

Hej hej här kommer jag

Pb nr2  Skiner mer än Karlstasolen 

Dags att simma hem. Tack för idag
Efter denna firre så hände inget mer förutom att nederbörden började tillta. Tintin och jag fick gå utan napp idag men vad gör det.Var en trevlig dag på isen i trevligt sällskap.Men som det ser ut så är det nog snart kört med ismete på Landsjön. Men så är det en säsong tar slut en annan börjar.


Tack och hej för denna gång  Skitfiske på er därute

Inga kommentarer: