måndag 16 februari 2015

Lite pill Och lite grill

Hej hopp igen

På söndagen var det dags igen för ett nytt försök på isen. denna gång fick jag även med min fiskepolare Tintin. Det var ett bra tag sen nu som vi fiskade tillsammans  måste varit i höstas nångång. Då ingen i sällskapet är några direkta morgonmänniskor så hämtad jag upp Tintin vid 9:30 snåret. in med prylarna i bilen sen vidare färd till Kaxholmen och Landsjöns is. Väl framme mötte Fonda upp oss klar för dagens drabbning med gäddorna. ganska snart var alla prylar ute och basen upprättad.
En Björn på hal is
Vädret denna dag var ok dock inte lika fint som på lördagen. Men gäddorna verkade inte vilja vara med och leka. Tog några timmar innan första fället ens kom men det var en spottare. Fonda tog fram pimpelspöet för att se om nån borre var på hugget och se på tusan en rackare nappade tillslut men klev av i hålet.Så i brist på annat plockades grillen fram

Mums

Attans gott med grillat på isen
Tiden gick vi fick några fäll till men inte tusan ville nån fastna denna dag. Men vädret ordnade till sig de sista timmarna. Vinden mojnade lite och solen kom fram blev riktigt skönt då. Fonda gjorde ett försök till med pimpel och se på tusan en gynnare fick syna ovansidan av isen.

Dagen första och enda fisk


Jaja slapp iallafall bli totalt blankpass. Men på det stora hela var det en trevlig dag på isen. Men när man har ett bra sällskap blir det lätt så. Ja är bara att försöka igen förr eller senare sitter de där på kroken kan inte vinna jämt.

Tack och hej  Och skitfiske önskas och var försiktiga på isarna är inte badsäsong ännu

Inga kommentarer: