onsdag 18 februari 2015

Blöt is och IsPB

Hej hopp

Då frugan tyckte jag skulle fiska lite idag istället för att gå hemma och skrota då man är arbetslös för tillfället var jag inte sen att ta henne på orden. Så sagt och gjort in med prylarna i bilen och iväg. Idag blev det Barnapssjön då den ligger ganska nära. Väl framme såg det först dystert ut. Väldigt blöt is men fram med borr och provborra. Isen visade sig vara både tjock och hård så det kändes säkert att gå ut på den. Var i runda slängar 20cm tjock inte kärnis men bra iallafall.

Blöt is men väldigt bra trots allt
Ganska snart vart spön utsatta och basen upprättad nu var det bara att vänta.Efter nån timme kom första fället. Gav den en liten stund sen satt mothugget men tyvär efter en kort stund spottade den. Attans oxå så typiskt för mig. Jaja på med ny mört och i igen.
Spöet första fället kom på
Vädret denna dag var väl inte helt perfekt snålblåst och fuktigt men rätt kläder på så går det bra.Sen platsen jag satt på hade lite lä så det var helt ok trots allt.
Varmt kaffe gjorde gott i blåsten
Efter ytterligare en stund kom fäll 2 men vad händer jo samma som innan efter en kortare drill spott igen.Attans skit hmm vad gör jag för fel tros.På med ny mört och ner i hålet.Men skam den som ger sig efter en liten stund kom fäll 3. Nu då nu vore det väl tusan om gäddan inte ska upp. Gav denna lite extra tid att ta betet ordentligt. Mothugg  ja nu satt den till slut. Drillade lugnt och metodiskt och se på tusan denna fick syna ovansidan av isen.Men jisses kroken satt långt ner men lite försikgt pillande fick jag bort den. Denna vägde in på 3250gram och 78cm lång Jippi nytt ispb. Nöjd och lite kall satt jag en stund till men inget mer hände så packa ihop och hem till en varm dusch.

Denna dam räddade dagen som pigg fick simma hem igen

Tack och hej och tills nästa gång Skitfiske