fredag 6 maj 2016

Sol och värme och en och annan fisk

Hej hå


Så har då äntligen sol och värme kommit till oss och med det känslan att nu kan man börja fiska på allvar. Det har blivigt några mindre pass under April månad men både väder och resultat kunde lämna en del att önska. Men med Maj kom så oxå  det fina vädret. Så Äntligen kan man känna hopp om en fin tid framöver.Så i måndags var det så äntligen dags för årets första trollingpass ute hos Fondan. Så på eftermiddagen åkte jag och Tintin upp mot Kaxholmen. Och ganska snart var båten lastad och vi var på g.

Vår kapten


Till en början var det segt och dött men bra väder och trevligt sällskap gjorde att det var trevligt.
Men så hojtar Fondan till att han har hugg. Och ganska snart var dagens första landad. Denna följdes av ytterligare 2st gäddor en till för fondan och en för Tintin.De låg mellan 4-5 kg ca. Jag gick tyvär lottlös denna gång men är lika glad för det.Men så började kylan göra sig påmind och dessutom var det jobbdag på tisdagen så det var dags att styra hemåt men hoppas snart på nytt pass hos Fondan.
Efter detta pass har man hunnit klämma in lite mete med visst resultat. Sässongsbästa på mört och sarv har det blivigt och årets första sutare för Tintin.
starx över 4hg

Oxå strax över 4hg

Årets första men inte sista

Lite mer värme i vattnet så kommer de nog igång på allvar och dår ska jag vara där för att fånga dom.
Har som mål i år att få nån mer storreg och försöka bättra på några av mina pb. Vem vet vi kanske syns vid nått vatten framöver.

Tack och hej för nu  Och tills nästa gång  skitfiske på er


Inga kommentarer: