torsdag 7 april 2016

Eftermiddagsmete som gav mersmak

Hej

Ja då har man fiskat lite igen. På onsdagen blev jag lite uttråkad framåt eftermiddagen efter knappt varit utanför dörren på hela dagen. Så jag tog mina prylar och åkte till den lilla dammen för att kolla om den vaknat till liv. Vädret var väl inte det bästa för feeder med vind och regn men det fick gå. Till en början verkade som fiskarna ännu sussade sin vintersömn då det var rätt dött bortsett nått enstaka pill. Sjöfåglarna däremot var vakna och i full fart med vårbestyren. Så man hade nått att titta på och lyssna på  de är inte tysta fjäderfäna. Men så efter kanske 2 timmar kom så första riktiga nappet. Och äntligen kände jag att det var nått lite bättre än de små mörtar och björknor man fått innan. Kände ganska snabbt att det var braxen som fattat tycke för majskornet jag hade på kroken. Och ganska snart var årets största fisk på feeder landad. En liten hane på 1,5-2kg som börjat få sina lekvårtor.
Illaluktande slempropp men likväl kul att få
Snabbt foto sen tebax och snabbt ut på samma plats igen. Tog inte lång tid innan nästa napp kom. Denna gång mer aggressivt och visst ingen braxen nu. Men kändes inte som mört riktigt heller.
Kan det vara ja det var det en liten sarv men ack så välkommen. Så andra nya arten för året inte fel.
De är allt bra vackra våra sarvar. 320 gram skönhet
Kul att dammen börjar vakna till liv. Men trots att Tintin kom förbi och gjorde mig sällskap så dog det nu ut. Och inte så mycket som ett pill till fick vi se. Men för några timmars fiske är jag nöjd.
Man behöver inte dra massa och stor fisk för att ett pass ska vara lyckat och trevligt. Det är alla dessa pass som gör att man njuter desto mer då de stora kommer. Hoppas på nytt pass snart igen men vad och vart det blir det får man se då.


Tack och hej.  Och till er alla ut och njut av fisket detta balsam för själen. Skitfiske på er

Inga kommentarer: