söndag 29 maj 2016

Mete är livet

Hejsan Hoppsan

Så är då snart ännu en helg till enda. Men även denna helg har bjudit upp till fiske och 2 pass har man lyckats klämma in. Första passet var i fredags kväll och det skulle bli årets första ålapass. Platsen är som brukligt Landsjön och vår gode vän Anders. Nån gång efter kl 21 kom vi på plats jag och Tintin och ganska snart var allt på plats. Kvällen var fin men lite kylig men trevligt sällskap och lite korvgrillning gjorde att det inte var nått problem. De första timmarna var ganska händelselösa. Men så runt 01:20 pep det i mitt larm och det började skrika i baitrunnern. Snabbt upp ur stolen men gräset var halt så satte mig på ändan vid spöet men lyckades sittandes sätta mothugget. Kände ganska omgående att denna ål var större än vad jag fått innan. Den bjöd på helt ok motstånd men efter en liten stund kunde så Anders få den i håven.Efter snabb fotosession och vägning och mätning kunde vi så konstatera att det var ett nytt pb med råge. 1341g och 87cm  får man vara nöjd med.

Dags för hemgång
När allt lugnat ner sig och vi suttit en stund skulle Anders kolla till sitt spö. Han skulle bara veva in bete en bit men började snart veva in som en tok. Det visade sig han hade väldigt mycket slaklina och snart hojtade han att han hade fisk på. Så snabbt ut med håv och väl i håven såg vi ännu en fin ål som verkade större än den tidigare. Och mycket riktigt strax under metern vägde denna in på 1850g. Inte långt från hans pb men storfiskregg är inte alls illa.

Ut och ät upp dig lite till
Denna visade sig bli sista ålen för detta pass och efter nån timme till så kände vi att det var dags för refrängen. Ett trevligt och lyckat pass bara synd att Tintin ej fick nån denna gång men hoppas han lyckas nästa pass efter ål.
Även lördagskvällen bjöd på fiske denna gång föll valet på pölen inte så långt hemifrån. Målet var att försöka lura upp en ruda eller två. Flötmete ala lyftmetod var det som gällde. Helt ok kväll med en hel del vakande fisk detta kunde nog bli bra. Enda smolket i bägaren var att knott och mygg börjat vakna till men de är inte så många ännu så det gick härda ut. Tyvär ville ingen ruda komma upp och hälsa på denna gång trots några som rullade i ytan nära mig. Och några missade napp som med största sanolikhet var ruda. Men 3 st sutare kom dock förbi och sa hej och sutare är ju alltid roligt att få på kroken. Alla höll standardstorlek för denna pöl dvs 2kg eller strax därunder.

Kul att pölen levererar som den brukar. Hoppas dock att den luriga rudan snart behagar hälsa på.


Tack och hej för nu Och skitfiske på er

Inga kommentarer: