söndag 3 april 2016

Mete Mete och så lite mete

Hej hopp
Våren är härlig
Nu börjar man verkligen känna av våren på allvar och med den följer en massa mete. Denna form av fiske som är så härligt avkopplande för att i nästa stund bli en adrenalinrusning. Snacka om blandade känslor. Sen kan man ju variera metet på så många sät och det känns som man aldrig blir fulllärd.
Denna helg bjöd på feedermete med Tintin. Denna trevliga kamrat som även lärt mig väldigt mycket kring metet. Platsen blev Kåvasjön i Huskvarna då detta vatten är artrikt så man kan aldrig så noga veta vad som nappar. Björkna Sarv  och mört är de troligaste till att nappa på feeder. Men har man tur kanske rudan hälsar på men finns oxå chans på lake eller öring. Även gädda och borre finns det ju där men de får man ta till andra metoder för att få. Lördagen började med ett besök på metmässan i Nässjö men den var lite av en besvikelse då utbudet för just bete var lite skralt men lite följde iallafall med hem.Men så på eftermiddagen vart vi fiskesugan så vi åket då till Kåva. Ganska snart började det pilla på betet. Men bara små försiktiga pill. Passet förflöt och några fiskar landades dock inga bjässar. Men årets första björka kom och det blev ny pb i anatal björknor på ett pass  hela 4 st små.
En ok mört 
Årets första och hittils största björkna

Även söndagen bjöd på en stunds fiske samma plats och metod. Majs på kroken och sensas mäsk.
Samt lite doftspray på betet. Söndagen var lite segare med endast några små mört och björkna som landades. Men alltid kul när det händer nått och att det funkar det man gör.
Hoppas på gammelmormor nästa gång
Detta är verkligen livet

Förhoppningsvis kommer de stora snart med. Men nu väntar ny arbetsvecka men då det blir ljusare för var dag så kanske nått pass efter jobbet hinns med.Men fram tills dess får man väl dagdrömma om fiske istället.


Tack och hej för denna gång.   Och skitfiske önskar jag er alla

Inga kommentarer: