söndag 3 januari 2016

Ispremiär Äntligen

Hej på er


Var ett tag sen man skrev här nu men har varit dåligt med fiske förutom nått enstaka kortare pass som tyvär varit ganska resultatlösa. Så på sista tiden har ett enormt fiskesug byggts upp. Och då tänker jag framförallt på ismete. Men så äntligen idag kom vi så iväg. Darko hade igår kolat upp en liten pöl vid mina gamla hemtrakter Vaggeryd där han sade att isen höll bra. Så på morgonen plockade jag upp Tintitn och sen begav vi oss söderut. Darko var redan på plats och börjat sätta ut sina spön. Efter en lite halvbökig väg genom skogen kom så vi ner till isen som såg ok ut. Men ute på den knakade det lite iden så den var väl ett gränsfall som man ska gå ut på. Men trots en del knakande i den hela dagen till och från så höll den fint och ingen behövde bada. Men taggade som vi var så var snart våra spön ute med.
  
Äntligen   som man längtat
 Det tog inte lång tid innan första fäll  eller pip då det var på Tintins ena spö som kördes med napplarm. Upp kom en så liten snipa så den fastnade inte ens på bild. Men gott att vara igång och det slapp bli blankpass. Nästa kom på samma spö igen och medans Tintin höll på med den flaggade mitt ena spö. Det var spöet som var riggat för borren. Vi alla tre hade varsitt spö för just borre. Jag fick upp en om möjligt ännu mindre snipa än föregående. Men tintin lurade upp en lite finare på kanske 2-3kg.

Men det var kinkiga gäddor denna dag då vi hade flera fäll men ingen fisk som ville fastna.
Efter en stund åkte så min nya grill fram en liten grilltunna köpt på jula. Måste säga den funkade kanon. Och mina kompisar klagade iallafall inte på burgarna som grillades till.

Förrhållandena för dagen var kanon. Vindstilla runt 5minus och ett litet lätt snöfall. 
Tom solen tittade fram   så vackert så
Men klart bäst för dagen gick det för Darko. Han lyckades få flest fäll mest och störst fisk.
Han lyckdes dra upp en gädda på 3-3,5kg kanske. Men mest nöjd blev han för sin borre. En skaplig en på 880gram och 40cm. Detta var oxå nytt pb gällande borre för han. Och oxå hans första fångad på rent ismete.
Kul drill på det lilla spöet

Nått hungrigt som försökt äta denna gädda

Nytt pb  klart han är nöjd
Men så framåt eftermiddagen dog det så totalt så vi packde ihop runt 14:30. Men vi kan ej klaga på detta premiärpass. Hyfsat många fäll alla fick fisk och ett nytt pb för Darko. 
Så nästa pass på is ligger nog inte långt borta och det ska tydligen vara kallt några dagar till så isarna bygger nog på lite till framöver.

Tack och hej för nu  Och skitfiske på er   Och var försiktiga på isarna

Inga kommentarer: