söndag 10 januari 2016

Ismete ismete och åter ismete

Hejsan på er alla

Ja så ligger isen bra på många vatten så denna helg har gått i ismetets tecken.
På lördagen var det först meningen att vi skulle fiska med Stefan och Jimmy från östergötland men tyvär satte ödet käppar i hjulet för det tråkigt nog. Så Det blev jag och Darko som skulle ta ett pass.
Efter lite funderande så föll platsen på Landsjön och sällskap av Fondan våran gode fiskekamrat i Kaxholmen. Runt kl8 anlände vi och började med en kopp kaffe innan vi tog våra första försiktiga steg ut på isen. Men isen visade sig vara fin   ca 8 cm hård kärnis hade lagt sig så här skulle fiskas.
Spön på väg ut
Ganska snart var allt ute och väntan började. Och vänta fick vi. Första fället kom efter några timmar och upp fick Fondan en liten gynnare på några kilo. Nästa fäll kom rätt snart även det på Fondas spö men det var en spottare. Efter det var det lugnt bra länge så vi fördrev tiden med grillande kaffedrickande och trevligt samtalande. Vi fick även besök av Björn men som pga sina bihålor inte fiskade. Men så till slut kom så ett fäll till som oxå blev det sista. Gissa vem  jo Fondan igen och nu kom det upp en lite finare på en liten bit under 5kg. Vi gav det en stund till men sen gav vi upp för denna gång.
Fondan visade vart skåpet skulle stå denna gång
Men så idag söndag blev man ju sugen igen och denna gång fick jag med mig Tintin ut till Fondans place. Var rätt sent när vi kom dit runt kl 12. Efter lite prat med Anders så gick jag och Tintin ut på isen och satte ut spöna. Var helt ok väder med 1+  men lite byig vind mellan varven.
Hoppas på the big one

Fösta fället var Tintins men nä inte att nån ville följa med upp. Nästkommande 2 fäll var på mitt ena spö men mönstret gick igen  det spottades.Efter en stund kom så Anders ner och gjorde oss sällskap.
Då kom så nästa fäll som oxå blev dagens sista då ljuset sakta började försvinna. Det var Tintins tur att få sätta mothugg. Och nu satt så fisken och ganska snart kände han att det var en helt ok fisk.
I drilltagen
Det visade sig vara en pigg och stark fisk som gjorde flera och långa rusningar. Men trots kalla fingrar och viss nervositet drillade han fisken som ett proffs. Och till slut kunde vi äntligen få se den genom isen.
En bred fin rygg
Nu började vi alla bli lite nervösa när vi sett den. Men så efter nån rusning till låg hon så på mattan.
Vi undrade om det luktade Pb för Tintin. Och ja det var det och inte nog med nytt Pb det blev dessutom hans första att pressa 10kg. Denna gris visade sig vara 111cm och väga in på 10,31kg.
Kan bara säga ett stort grattis Tintin.
En väldigt glad fiskare med väldigt fin fisk
Efter att hon piggt simmat hem igen satt vi kvar en stund till men alla var nöjda och glada.
Det räcker med en fisk upp när det är i denna kalliber.
Men ljuset försvann snabbt så lite frusna men glad packade vi ihop. Men hoppas man snart sitter där på isen igen i jakt på de stora.Tack och hej för nu.  Och skitfiske på er därute

Inga kommentarer: