söndag 20 september 2015

Passet som äntligen blev av

Hej hopp

Vi har länge pratat om att få till ett pass jag Tintin och Darko. Senast vi fiskade tillsammans med Darko var i vintras på sista isen.Så idag blev det då äntligen av. Platsen var Fågelforsdammen i skillingaryd och målet var gädda på gäddmete. Dagen började med att plocka upp Tintin för att sen köpa lite att tugga på och därefter hämta upp mörten som gäddan förhoppningsvis var sugen på att ta.
Sen mötte vi upp Darko  för att sedan styra kosan mot vattnet. I med båt och sen fylla båt med folk och packning och ut på böljan blå.
Förberedelse och fotosession

Vi valde en plats inte så långt bort där det går en djupbrant ner till ca 5m och så kunde fisket komma igång. När vi satt där och hade trevligt så frågar jag Darko efter ca 30 min eller så vad hans flöte är.
Blickarna sökte men flötet var borta  yes fisk på redan lovande start. Darko sträckte upp linan satte bra mothugg och fisk fast.Gäddan var pigg och verkade bjud på hyfsad kamp men snart låg den så i håven för avkrokning och sen foto.
4,84 kg fin höst gädda
Ingen bjässe men en fin start.Vi fiskade på men var lugnt så efter några timmar hämtade vi upp mat och grill och åkte så till en vik där lunch skulle intagas.
Tänt var det här
Mums
 Mätta och med ny energi var det så dags igen. Och nu hade vädret blivigt än bättre.
Solen bröt igenom molnen och det var i stort sett vindstilla.

Blank vattenspegel
Full speta
I väntan på de gröna

 Vi nötte på och prövade olika platser. Men trots gott om bytesfisk som vi såg så verkade det som gäddorna gått och lagt sig. Vi körde på några timmar till men nä inga fler napp denna dag.
Men trots avsaknad av fler gäddor förutom Darkos var det en lyckad och mycket trevlig dag på sjön.
Nöjd och glad Tintin
Finns trots allt sämre sätt att tillbringa en söndag på. Är bara att gå på ett igen framöver så sitter drömgäddan nog där en dag. Och en fisk i båten är alltid nått slapp bli ett blankpass iallafall.Tack och hej för denna gång. Och som vanligt önskar jag er skitfiske

Inga kommentarer: