lördag 11 mars 2017

Vårfiske i all sin prakt

Vårfiske vad kan det innebära? Snöstorm blankpass och låga förväntningar. Funderingar om man är en total idiot som sitter där med igenfrusna spöringar och istappar i näsan. Och man undrar varför man inte väntar några veckor till. Men så kommer dagar som idag. Strålande solsken näst intill vindstilla och trevligt sällskap och man konstatera att fiske är världens bästa hobby.
Life is good
Om man en sån här dag skulle blanka är det inte hela världen utan man bara njuter. Tintin och jag styrde idag kosan till Huskvarna för lite feedermete. Och vad som ville nappa hade inte så tor betydelse. Och då det ännu är tidigt så är de nog inte riktigt på hugget ännu. Men hemma i soffan får man ju defenetivt ingen fisk.Till en början var det som vi trodde livlöst i vattnet men vädret och sällskapet gjorde att allt kändes bra iallafall. Lite små försiktiga pill kom då och då.Och för en stund blev man på helspänn för att sen slappna av igen och tjöta skit och dricka kaffe. Efter några timmar och nått missat napp slöt Darko upp då han inte heller kunde hålla sig från att lufta metspöet.
Så plötsligt när vi satt där i lugn och ro fick jag äntligen ett riktigt napp och en fisk blev krokad.
Kände ganska omgående att det var en brax men dock helt ok. Och efter en odramatisk drill kom den så i håven. Och se på tusan ett nytt pb för min del blev det
2580 gram  Alltid kul med pb
Darko som inte kört feeder så jättemycket var näst på tur att få fisk. Och trots att denna braxen inte var en bjässe blev det pb för han med. 1,3 ca vägde den in på men han var glad iallafall.
Skiner ikapp med solen
Även årets första sarv för min del kom och hälsade på. Det var nästa fisk på tur en fin sarv på helt ok 790 gram.
Säsongsbästa ;-)
Sista fisken fick Tintin stå för en knottrig braxen hanne på 2,3kg ca . Inte hans favofisk men likväl blev han glad. Efter det ville inget mer hälsa på men på det hela en kanondag vid vattnet.Trevligt sällskap vackert väder och all fick fisk. Vad mer kan man önska. Lite mer värme så ska nog fisket kunna komma igång ordentligt. Så vårfisket kan vara magiskt och underbart eller ett helvete. Oavsett vad så nog tusan sitter man där med hoppet om de stora. Och ut och njut av våren den är snart över och sommaren är här. Då sitter vi istället och svär över mygg och knott. Och samtidigt bara älskar vi detta fiske.

Tack ock hej för nu.      Och tills nästa gång  Skitfiske på er

Inga kommentarer: