tisdag 21 februari 2017

Ny art att bocka av

Gösta here i come

I fredags fick jag äntligen möjligheten att få följa med Arne ut på gösfiske. Tydligen på en bra sjö söderut i länet då han mer eller mindre gav fångstgaranti. Förhoppningen var stor då ismetet denna vinter varit näst intill katastrof för min del med endast nån enstaka gädda av mindre modell som kommit upp. Därav att jag inte skrivit på ett tag här. Mötte upp Arne vid 7 för vidare transport till sjön. Där mötte hans grabb Joakim upp och vi lastade 4-hjulingarna och gav oss av.
Smidigt då det var en bit till platsen på sjön
Isen var tjock och fin men vi fick sicksacka lite då 2 råkar hade gått i sjön och det var till en början blött på isen som dock torkade upp under dagen.Väl på plats tog det inte lång tid att börja borra och få ut grejorna. Och första fället kom nästan direkt dock en liten gäddsnipa som vart hungrig. Sen var det bra aktivitet då det fällde med jämna mellanrum fram till 12-13 ca. Och första gösen tog inte lång tid att få. Var Arne som fick äran att ta den. En ok en på strax under 3 kg som nästan omgående hamnade i stekpannan. Attans så gott det var.
Kan inte bli mycket godare
Strax innan denna fileades sprang de andra på ett fäll och medans de håller på med det spöet ser jag att Joakim får ytterligare ett fäll. Jag får då äran att ta det och jag sätter mothugg känner fisk. Och se på tusan mitt livs första gös är landad. En lagom förstafisk på 1,3kg. 
Alltid lika kul med ny art. Ursäkta linan i munnen men denna blev file
Upptagna med en gös
Tyvär avtog aktiviteten bortsett nått enstaka fäll och för min del blev det ingen mer gös denna dag.
Men kan bara tacka och buga för en helt förträfflig dag på isen som slutade med 4 gös och 6-7 gäddor av mindre modell. Och minst lika många fäll men de var lite petiga idag och ville inte riktigt ta.
Ibland tar man faktiskt med sig matfisk hem
Jag hoppas kunna hänga på nån mer gång till denna plats och kanske bättra på mitt nya pb.
Och att lova fisk och det håller är inte illa.  Nu hoppas jag isen kan få vara bra nån vecka till så man oxå kan få sig en fin gädda på is.Men annars är det bara att invänta öppet vatten och gilla läget.

Tack och hej för denna gång Och till er alla  Skitfiske på er

Inga kommentarer: