söndag 31 juli 2016

En himla massa fiske


Hejsan hoppsan

Då man nu har semester har det fiskats en hel del. De flesta passen har jag lagt i gölen inte så långt hemifrån. Rudan har varit huvudmålet men den har visat sig lurig men nån har kommit upp. Och alla hittills i år har legat på kilot eller lite över. Men även om inte rudan har velat vara med och leka så har man iallafall fått fisk. Sutare och en och annan karp har kommit förbi och hälsat på.
Spännande värre
Vackra fiskar de är Rudan
Ingen bjässe men stridbar

Rolig fisk att få på kroken
Men ibland behövs ombyte så mellan alla pass i gölen klämde jag in mitt första pass riktat efter mört denna sommar. Platsen är västersjön där det simmar en del riktigt fina mörtar och metoden var feedermete. Tyvär var inte mörten riktigt på hugget denna kväll. Men efter lite pill och några småmörtar fick jag så ett bättre napp. Mothugget satt och direkt kände jag att en bättre mört satt i andra ändan. Och se på tusan nytt pb med 20gram. Men efter denna ville inget mer nappa men kommer nog bli nått eller några mer pass efter mört.
660gram pigg som en mört 
Nu i helgen har fisket gått i ålens tecken och platsen är Landsjön hos vår gode vän Anders.
Fredagen bjöd på en ljum och skön kväll och trevligt sällskap. Darko dök upp med förhoppning att dra en ål då han aldrig gjort det innan. Även Björn och Tintin var på plats. Samt grillen där det vankades köv med bröö. Och det smakade inte illa alls.
Mums
Kvällen bjöd på bra aktivitet med ett 10-tal runs men endast 2 st ålar upp. Första ålen upp bjöd Darko på. Guidad av Tintin lyckades han landa en fin ål på 1,5kg  och lyckan var total. Ål nr 2 stod underteckna för en helt ok ål något under mitt gällande pb.
En glad Darko
Även lördagen blev det lite ålafiske. Denna gån var det jag Anders och Magnus. Och nu var det Magnus som aldrig innan fått sig en ål. Denna kväll var kyligare och blåsigare och det kanske påverkade fisket då det inte alls var lika bra go på dom. Men det kom 2 riktiga runs denna kväll. Det första på Magnus spö och även han fick bocka av en för honom ny art. En pigg  lite ål en bit över halvkilot. Och även denna gång var det jag som stod för ål nr 2. En gynnare strax under kilot.
Men ska inte klaga då det drogs ål 2 pass på raken och jag har denna helg fått lika många ålar som jag hade totalt innan.
Glad. Alltid kul med ny art

Ingen bjässe men lika glad ändå 

Sen är fiske så mycket mer än bara drilla fisk. Att fiska med trevligt sällskap och sitta och snacka skit mellan nappen är bara kul det med. Sen får man se en del. Tex lite djurliv tänk vad som visar sig på kvällarna.
På jakt efter nått mumsigt

Varför stressa

En spindel som tog sig ett nattamål
Sitter nu och funderar på vart man ska lägga nästa pass. Men det ger sig nog. Men så här långt är jag rätt nöjd med min säsong då det har gett mig några nya pb. Men bara fortsätta nöta på och snart är ju hösten här och då kommer man nog lägga mer krut på gäddan igen. Men fram tills dess kommer det metas ruda sutare bla   Och nått mer pass efter mört och ål kommer det säkert bli.


 Tack och hej för nu  och skitfiske på er

Inga kommentarer: