måndag 29 februari 2016

Solsken och fin is

Hejsan




Trots ett bra och lyckat pass på Fredagen tog det inte lång tid innan fiskeabstinensen gjorde si påmind igen. Fiske denna beroendeframkallande drog är omöjlig att göra sig fri från    tack och lov.
Så på Söndagen var det så dags igen och denna gång på Landsjön med Darko och Tintin som sällskap. När jag och Tintin var på väg så plingade det till i telefonen. Darko som redan var på plats hade redan landat en helt ok fisk på 5,1kg.  Detta verkade lovande ju. Snart var vi på plats och hade fått ut alla prylar så väntan kunde börja. Medans vi väntade kunde vi lyssna till konserten isen höll för oss. Den sjöng på bra och dessa ljud kan verka skrämmande för en som är ovan att vara på is.
Men är det bra tjock och fin kärnis brukar det inte vara nån fara.http://www.smhi.se/kunskapsbanken/hydrologi/is-pa-sjoar-1.281   Här kan ni läsa lite om is på sjöar. Men använd alltid sunt förnuft och var försiktiga när ni ger er ut. Man kan aldrig vara helt säker på att isen håller. Men denna dag höll isen gott och vädret visade sin bästa sida. I stort sett vindstilla och klarblå himmel kan inte bli bättre.  Fisket visade sig oxå helt ok. Från morgonen och fram tills eftermiddagen började hade vi fäll med jämna mellanrum. Var lite lugnt då isen sjöng som mest.
Dagen bjöd på totalt 8 landade fiskar med en topp på 6,5kg plus ett antal bomfäll. Alla 3 fick fisk och vi var alla väldigt nöjda efter passet. Kan bara tacka grabbarna grus för en härlig dag på isen.Och vem vet  nått ytterligare pass på isen kanske kan hinnas med innan den blir för dålig.
Här följer några av dagens fångster.




Hmm konstigt öga på denna
 Tack och för denna gång  och som vanligt önskar jag er skitfiske

Inga kommentarer: