fredag 26 februari 2016

Hej hoppDå man varit arbetsfri denna veckan har man passat på att fiska lite. Så i början på veckan blev det några pass på Landsjön som ännu delvis har hållbar is. Men då jag var ute själv kännde jag att sällskap kunde vara trevligt. Så slängde ut en förfrågan på en FB-grupp och fick napp. En herre vid namn Richard sa att jag kunde få hänga på till en liten ofiskad sjö på privat mark. Så sagt och gjort vi bestämde tid och plats för att mötas upp på fredagmorgon. Då det var en bit att åka och de andra ville komma ut i skaplig tid fick man då masa sig upp vid 4snåret och sen rulla strax efter 5. På utsatt tid kom han så och det bar iväg en bit till för att sluta ute i skogen där bilar lastades ut detta följdes av en promenad på ca 1 km innan vi nådde sjön. Isen intill land var väl sisådär men den höll men väl ute på sjön sen var det kanonis. Med var oxå en vid namn Fillip och även markägaren var på plats. Eter lite småstrul så var snart samtliga spön ute så nu var det bara att vänta och njuta av läget.

Basen kunde vi ha perfekt knagge som stack upp ur sjön. Ganska snart vaknade sjön till liv och det började fälla på de andras prylar och första fisken landades en snipa. Nån snipa till kom upp samt några bomfäll innan jag så fick fäll på ett av mina spön. Lyckades kroka den och först kändes den inte så stor. Men så insåg den nog att den satt fast och började bjuda bra motstånd men efter några rusningar och lite stök kunde så Filip få den på mattan. Och att det var nytt ispb var inga tvivel men vad skulle den väga in på. Hon var ganska kort men tjock. 103cm lång och omkrets på 51cm.
Vågen stannade på fina 8,68kg och man kännde sig nöjd så även de andra då vi nu visste det gick fina damer här.
Välskapt madame  Det mesta blodet är från mig
Glad och nöjda såg vi henne pigg simma hem igen. Nu började oxå solen bryta fram ordentligt så började bli riktigt skönt på isen. Efter ytterligare några mindre gäddor och fler bommade fäll lyckades Richard kroka nått som han sa kändes skaplig.Och snart låg så ännu en fin dam på mattan.
Denna var lite längre men oxå smalare 110cm lång och vägde in på drygt 8,5 kg.
Fining nr2

Vet inte om det berodde på solen eller vad men runt lunchtid dog det mer eller mindre ut.
Så vi körde några timmar till men vid halv 4 började vi packa ihop. Dels för att Fillip var tvungen att avika och dels för att det inte hänt något på en bra stund. Men vi var nöjda med dagen runt 10 fisk upp totalt med de 2 fina topparna samt minst lika många fäll som missades kan vi ej klaga.
Sedan var det nog tur vi gav upp. Då isen vid land hade blivigt så dålig att den brast när vi gick iland. Var dock ingen fara då djupet inte nådde över stövelkanten.Kan bara bocka och tacka för att jag fick följa med dessa trevliga herrar ut. Och är säkert inte sista passet vi tar tillsamans då de vet om andra bra vatten på dessa marker.  Kan kanske bli nått mer pass på is innan våren. Men man måste vara försiktig nu då de kan vara förädiska speciellt då solen gassat en hel dag. Så till er som ska ut ta det försiktigt och gå ej ut ensamma nu iallafall inte här nere i söder. Och ännu en gång ett stort tack till Richard och Fillip som lät mig följa med


Tack och hej för nu  Och skitfiske önskas er som ska ut

Inga kommentarer: