onsdag 1 juli 2015

Rena bubbelpoolen

Hej

Igår kväll åkte jag iväg för att fiska lite då jag behövde rensa hjärnan lite.Fiske är en väldigt bra terapi.
Valet av plats föll på gölen inte så lång hemifrån.
Nästan spegelblankt
På plats märkte jag att fisken var aktiv då det vakade en hel del. Kändes bra detta och snart var allt på sin plats. Bara börja vänta.Till en början var det lugnt på mäskplatsen. Men så såg jag de första bubblorna på ytan närma sig.
Spännande med sutarbubblor
Hade hoppats på ruda men sutare är ju aldrig fel heller. Efter en stund var det rena bubbelpoolen runt mitt flöte.Har aldrig innan sett så mycket bubbel. Trodde nästan flötet skulle sjunka av att ytspänningen skulle försvinna. Men att sutaren kan undvika kroken så är helt otroligt. Kom nått småpill men inte nått napp.
Men så efter en stund prövade jag att minska storleken på räkan. Och det funkade.Tog bara nån minut så satt en sutare på kroken som efter en kortare drill fick syna håven.
Sutare i standardstorlek
Det var en för detta vatten normalstor sutare på ca 2kg. Alltid kul med fisk. Men strax efter denna fisk var jag tvungen att åka hem.Så rudan får vänta lite till. Men nu verkar ju värmen kommit så nu ska det väl bli fart på dom.Tack och hej för nu   Och skitfiske till er alla.

1 kommentar:

Christian Tintin Johansson sa...

Det är alltid gött med sutarbubbel runt flötet :) vi får åka dit nån kväll framöver, det var ju ett tag sen vi var vid gölen sist.