måndag 21 november 2016

I väntan på isen

Så är då vintern här i delar av vårat land medans vi mer söderut få dras med höstlikt väder ännu.
Det kom en period av kyla här och isen började lägga sig men precis när den var på gränsen att hålla på en sjö i närheten ja vad hände då. Jo mildväder och regn drog in   typiskt. Så öppet vatten är det som gäller ännu men med en del begrännsningar. Då jag saknar båt är jag hänvisad till landfiske och en tunn is ligger kvar i en del vikar som sätter käppar i hjulet men det går hitta fiskbara platser.
Jag har inte gjort nått inlägg här på ett tag men privatliv och väder har sett till att det endast blivigt några sporadiska pass med uselt ressultat. Antar gäddan är väldigt seg nu. Men i söndags kunde jag iallafall lägga en bra stund på fiske.Och provade för mig ett nytt bete nämligen sutare på kroken.
Och det blev inte helt misslyckat. Jag lyckades lura upp en gädda och det kändes grymt skönt efter en lång period med fisktorka.
Kort lite tjock med hyffsat stort huvud
Själva nappet var nog ett av de långsammaste jag fått men den bjöd på några kortare rusningar.
Perfekt krokad fick denna 93cm och strax under 5kg snabbt simma hem igen.  Och trots en del ryck på betet blev det inget mer denna dag.
När nu vädret är som det är gäller det ju att klä sig varmt inte kul att frysa.
Jag kör med Westin W4 overall  en mycket skön och vattentålig sak. På huvudet en BFT mössa kan starkt rekommenderas. Och på fötterna Igloo stövlar. Varma torra och grymt lätta samt till ett helt ok pris.
http://www.westin-fishing.com/en/


http://www.ofc.nu/klader-skor/vinterskor/igloo-stovel-30c
Men gäddmete i all ära nu längtar jag verkligen efter is så man kan ismeta. Denna metod som är kul och härlig speciellt i goda vänners lag. Så håll alla tummar det går för att kylan snart kommer åter.
Och till er som börjat få is ta det försiktigt och var rädda om er. Tänk på er säkerhet.

Tack och hej för denna gång. Och som vanligt skitfiske på er därute

Inga kommentarer: