söndag 13 mars 2016

Minusgrader och Lota Lota

Hej
Stilla väntan i mörkret
Jaha lördag kväll och man kunde välja mellan mello och att åka fiska med Tintin hmm svårt val   eller kanske inte. Det blev fiske och målet var lake. Denna vackra fisk men kan vara nog så svår att hitta. Men vi har en plats som levererat fina lakar innan så chansen finns att de hälsar på igen.
Vi brukar ha löja som bete men de gick ej att hitta denna gång så det fick bli död mört istället.
Väl på plats var snart allt på plats och väntan kunde börja. Detta fiske är nästan magiskt att sitta i mörkret och vänta på att spötppen ska börja niga och bjällran pingla. Efter inte allt för lång tid hojtar Tintin till att min topp rör sig. Först ser jag inget men går till slut ner till spöet och då ser jag toppen bugar till bra. Sätter mothugg och yes det är fisk. Ingen bjässe men bjuder mer motstånd än de små man fått innan.Snart ligger den på mattan och visst är det nytt pb. 1,29 kg vägde den in på och efter foto så simmade den hem pigg och glad.
PB är alltid lika kul
Det tog inte många minuter efter denna fisk så började det pilla på Tintins spö. Och efter en stunds väntan sittandes på huk jämte sitt spö så kom äntligen nappet och fisken satt på. Ännu en inte allt för dramatisk drill och ännu en lake var landad. Denna var lite större och landade precis över 2kg.
Ganska lång glömde dock att mäta den men smal så tydligen urlekt.
Glad fiskare med en vacker fisk
Tyvär dog det ut efter dessa 2 och tempen sjönk.Så lite frusna med nöjda gav vi så upp men nått mer pass efter laken kanske det kan bli innan de försvinner ut på djupet igen.Tack och hej för denna gång    Och skitfiske önskas er alla

Inga kommentarer: