lördag 13 juni 2015

Varmt skönt Och knottrikt

Hejsan

Äntligen helg så då kan man få fiska igen.Och så blev det då jag och Tintin for till gölen på fredagskvällen.
Tanken var att försöka få upp nån ruda eller sutare denna sköna vackra kväll. Men med värmen kom visst oxå knotten. De fullkommligt svärmade runt oss så fort vi kom dit. Djunelolja och cigg höll dom dock borta till viss del.Så värmen till trots var det bara att försöka skydda sig så gott det gick.
knottskyddad
Kan tro det är kallt
 Men till nästa pass kommer jag ha med en mygg/knottskrämmare från http://www.thermacell.com/   Har hört från andra som använt dessa att de är riktigt bra. Min köpte jag hos http://www.granngarden.se/  Så hoppas den nu funkar bra då jag hatar knott.
Nu kan de fara och flyga
Flötet på plats

I gölen verkade oxå finnas liv då vi såg en del vak. Och ganska omgående hade Tintin napp men han missade tyvär den fisken.Men sen verkade det dö ut. Hade nått lite pill då och då. Men så såg vi typiskt sutarbubbel och tron på fisk växte igen. Och efter ytterligare några småpill dök så mitt flöte. Mothugg satt perfekt. Fisken var envis och ville verkligen ej upp och gjorde några ordentliga rusningar. Men den fick ge sig och efter en bra håvning av Tintin så låg den så på mattan. En fin sutare av standardmått ca 2kg.
Attan roliga fiskar att drilla
Men så dog det ut igen och efter nån timme till med att försöka värja sig från knott och utan ett tecken på liv i gölen gav  vi upp.Tintin den stackarn blev fisklös igen. Hoppas det släpper för han snart.
Har oxå införskaffat värpfoder som ska prövas att mäskas med. Har hört att det ska vara bra. Men finns bara ett sätt att få reda på och det är att pröva.
Kan alltid börja föda upp höns om det ej funkar


Tack och hej för nu.  Och tills nästa gång  Skitfiske på er

2 kommentarer:

Mikael Stark sa...

Trevlig fiskeblogg du knåpat ihop, spännande fight mellan dig fiskar och knott.
Kikar in lite då och då för att få lite inspiration och motivation.

Skitfiske på dig kompis och kämpa på!
Mvh Mikael Stark

Daniel Fagell sa...

Tackar kul att bloggen gillas.Och att den kan ge lite inspiriation